Chateauet i Molde

Chateauet i Molde byr på praktfulle grønne hager. Arbeidet med det fredede Chateauet, som tilhører Romdalsmuseet, begynte i 2007. Da hadde Riksantikvaren vurdert det gamle herskapshuset fra 1918 og etterlyst den frodige hagen som tidlig på 1900-tallet hadde prydet området.

Eiendommen ble i 1971 brukt som en musikkskole, og omtrent alt som sto igjen av den tidligere hagen var hovedstrukturen. Romsdalsmuseet fikk ta over anlegget i 2004, og museet, riksantikvaren, Fylkeskommunen og private sponsorer samarbeidet om å gjenskape herskapshuset med hagen som tidligere hadde hatt 230 ulike typer planter, busker og trær.

Chateauet blir chateauet igjen

Fra 2007 ble interiør, eksteriør og den nydelige hagen restaurert i sin helhet. Nesten alle planteslagene i den opprinnelige hagen har fått blomstre på nytt, og huset er restaurert i tråd med det gamle interiøret fra 1935. Nå står chateauet i Molde som en grønn lunge ved byen, og det er til og med mulig å gå helt opp til marka og fjellet fra utgangspunktet som starter i hagen.

Det tilbys omvisninger av chateauet, og året rundt kan man vandre rundt i hagen og kikke på plansjer som informerer om hagens historie.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: